زندگینامه آفریننده G-Shock

آقای Kikuo Ibe هرگز تصور نمی کرد که روزی به این اندازه مشهور شود. او کسی است که Casio G-Shock را آفرید. در نگاه اول به نظر نمی آید که او بتواند محکم ترین ساعت دنیا را بسازد. او ریز نقش، لاغر و عینکی است و بسیار آرام صحبت می کند.

کمیاب ترین ساعت G-Shock و زندگینامه آفریننده آن

آقای Kikuo Ibe هرگز تصور نمی کرد که روزی به این اندازه مشهور شود. او کسی است که Casio G-Shock را آفرید. در نگاه اول به نظر نمی آید که او بتواند محکم ترین ساعت دنیا را بسازد. او ریز نقش، لاغر و عینکی است و بسیار آرام صحبت می کند. این خصوصیات با ساعتی که ساخته است بسیار نامتجانس است. البته می دانید که G-Shock ساعتی است که مهندسی بسیار خاصی دارد و آقای Ibe مهندسی قهار می باشد.

تاریخچه G-Shock پر از داستان های جالب است (البته از ساعتی مانند G-Shock که انواع فشارها و آسیب ها را تحمل می کند چنین انتظاری می رود). طبق آخرین مصاحبه ای که با Ibe در دفتر کاسیو نیویورک انجام شد، توانستیم آن داستان ها را مرور کنیم و بفهمیم کدام ها جعلی، کدام ها افسانه و کدام ها واقعیت داشته اند. البته خیلی از این داستان ها برای هواداران گروه G-Shock تازگی ندارد (لازم به ذکر است که G-Shock نیز همانند Patek و Rolex، اجتماعی از هواداران خود دارد) اما شنیدن این داستان ها از زبان مردی که آنها را ۳۰ سال پیش آفریده است شور دیگری دارد.

فکر ساختن ساعت های مقاوم از شکستن ساعت مکانیکی Ibe که به آن خیلی علاقه داشت آغاز شد. ساعت گفته شده هدیه پدر او بود. روزی او در حال قدم زدن در خیابان بود (البته قبل از این حادثه او سال ها در شرکت Casio کار می کرد) که عابری به شدت به او برخورد کرد. در آنجا بند ساعت پاره شد و ساعت بر روی پیاده رو افتاد. (Ibe توضیح می دهد که سعی کرد ساعت را بگیرد اما نتوانست). ساعت از هر بُعدی که نگاه می کرد شکسته بود. عقربه ها بیرون پریده بودند، پشت قاب درآمده بود و در نهایت بند ان نیز شکسته بود. مطلبی که Ibe به هیچ عنوان آشکار نکرد برند و مدل آن ساعت بود. او فقط گفت که ساعت مکانیکی بوده و متعلق به کاسیو نیز نبود بلکه برندی داخلی (ژاپنی) بود.

Ibe در سال ۱۹۸۱ شروع به ساخت نمونه های اولیه کرد. در آن زمان ساخت ساعت های کوارتز بسیار نازک مد بود بنابراین او سعی کرد موتور کوارتز LCD بسازد تا تحمل ضربات سنگین را داشته باشد. در سال ۱۹۸۲ او آنقدر موفق شد که تیمی ۸ نفری در اختیار او قرار گرفت و پروژه G-Shock رسماً آغاز شد. نمونه های اولیه قابل استفاده نبودند و صرفا برای تست شدن ساخته شده بودند مانند عکس زیر.

G-Shock

فرایند تست ساعت ادامه داشت تا آن زمان که Ibe دختری را در پارک دید که توپ را مداوم به زمین می کوبد و آن را می گیرد؛ از آنجا بود که فکر کرد موتور را درون ساختاری ارتجاعی قرار دهد تا موتور را در برابر ضربات ایزوله کند. این داستان نیز واقعیت دارد که نمونه های اولیه مداوم از پنجره سرویس بهداشتی مردانه در طبقه سوم شرکت کاسیو به بیرون پرتاب می شدند تا تست شوند. فاصله آن پنجره تا زمین ۱۰ متر بود، و هدف Ibe نیز آن بود که ساعت زمانیکه از ارتفاع ۱۰ متری می افتد، سالم بماند. ساعتی که او مد نظر داشت باید عمر باتریش ۱۰ ساله و تا عمق ۱۰۰ متر ضد آب می بود. اولین مدل G-Shock یعنی DW-5000 در ۱۹۸۳ به بازار عرضه شد. این ساعت تا عمق ۲۰۰ متر ضد آب بود. و دیگر نیازی نیست که بگوییم تا ۱۰ متر خاصیت ضد ضربه داشت. او گفت که نمونه اولیه را هر طوری که تصور کنید تست کرده است حتی آنها را زیر چرخ اتومبیل نیز تست کرده است.

G-Shock

Project Team Tough از G-Shock کمیاب ترین ساعت G-Shock

G-Shock

G-Shockی که در اینجا می بینید کمیاب ترین در دنیا است. نام این ساعت G-Shock Project Team Tough است. آنها به ۸ نفری که در ساخت آنها دست داشته اند هدیه شده است. این ساعت ها کاملاً شبیه ساعت های ساخته شده برای عموم است که تنها تفاوت آنها در نام ساعت است که در آن ۸ مدل بر روی صفحه نوشته شده است. از این ۸ ساعت فقط دو مورد آنها موجود است. Ibe با کمال تأسف می گوید که ای کاش تمام نمونه های اولیه را نگاه می داشتم. البته او هرگز نمی دانست که به شهرت جهانی دست می یابد.

G-Shock

دو نمونه اولیه G-Shock در کنار اولین مدل تولید شده

Ibe می گوید یکی دیگر از چالش های بزرگ او ساخت ساعت های فلزی G-Shock بود که باید کیفیت ساعت های قبلی را نیز حفظ می کرد. فلسفه تولید این مدل از G-Shock این بود که برای مناسبت های رسمی تر بتوان از آن استفاده کرد. فرآیند تولید این ساعت Ibe و تیمش را بسیار اذیت کرد اما Ibe برای روحیه دادن به تیمش دروغی مصلحتی گفت که اگر موفق شوند می توانند با مجله ای مطرح و بین المللی مصاحبه کنند. همانطوریکه از عکس بالا پیداست، تست های انجام شده بر روی آنه اصلاً ملایم نبود. یکی از چالش های اساسی این بود که چطور موتور را در پشت قاب در برابر ضربه محافظت کنند. در مدل های اورتان، در واقع بند اورتان نیمه سخت جلوی ضربات را می گرفت. در مدل فلزی سر بندها طوری طراحی شدند که بر اثر ضربه به درون خم شوند و بخشی از اثر ضربه را خنثی کنند. تیم آنها بالاخره موفق شد وساعتی که در سمت راست عکس بالا می بینید، اولین مدل فلزی تولید شده (G-Shock MRG-100) توسط G-Shock است.

G-Shock

Casio G Shock “Hammer Tone.”

G-Shock

G-Shock

امروز زیباترین و پیچیده ترین ساعت G-Shock مدل MRGG1000HT مشهور به “Hammer Tone.” است. قیمت آن ۶۲۰۰ دلار تعیین شده که تا امروز گران ترین ساعت معرفی شده در این سری می باشد. البته طراحی های دستی روی این ساعت بسیار خاص است که طبق رزومه G-Shock تا به امروز از این طراحی ها استفاده نمی شده است. بزل و وسط بند این ساعت با تکنیک چکش زنی طراحی شده است که این تکنیک به astsuiki مشهور است. تمام astsuiki اجرا شده بر روی این ساعت ها توسط یک نفر به نام Bihou Asano  از Kyoto انجام شده که شش ماه نیز به طول انجامیده است.

G-Shock

پروژه آینده Kikuo Ibe چیست؟ پروژه او این است که G-Shockی اختراع کند تا بتواند به فضا برود. البته این ساعت را فضانوردان در فضاپیماها به دست بسته اند اما Ibe می گوید دنبال ساعتی نیست که بر میدان های رادیویی و مغناطیسی غلبه کند بلکه دنبال ساخت ساعتی است که بتواند تغییرات دمایی فضا را تحمل کند. بر طبق گزارش ناسا دمای هوا در فضا از ۲۵۰- تا ۲۵۰ درجه فارنهایت است. طبق گزارشات دیگر ناسا ساعت Speedmaster بدین صورت تست شد: تست دمای بالا شامل ۴۸ ساعت در دمای ۱۶۰ درجه فارنهایت (۷۱ درجه سانتیگراد) و در ادامه ۳۰ دقیقه در ۲۰۰ درجه فارنهایت (۹۳ درجه سانتیگراد) باضافه تست دمای پایین که شامل ۴ ساعت ماندگاری در دمای ۰ درجه فارنهایت (۱۸- درجه سانتیگراد) است.

G-Shock

G-Shock شخصی Kikuo Ibe

بسیار جالب است که مخترع G-Shock بعد از ۳۳ سال از تولید آن هنوز مدل اولیه DW-5000 را به دست می بندد. اهداف Ibe بر خلاف بسیاری از ساعت سازان بسیار خالصانه است. البته لازم به ذکر است که تیم MRG-100 مصاحبه ای که قرار بود برای ساعت ها با یک مجله مطرح انجام دهند، انجام دادند. البته G-Shock بارها و بارها از آن تاریخ تیتر اخبار ها و مجله ها شده است. او اذعان کرد که تلاش بسیار زیاد و مقاومت در مقابل مشکلات فراوان بود که امروزه او را به این مقام رسانده است.

نظرات

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

پرتال طراحی وب سایت طراحی سایت پورتال Seo سئو یو آی وب سایت بهینه سازی سایت